Loopbaancoach Caroline Govaert over combinatie werk-privé

Loopbaancoach Caroline Govaert over combinatie werk-privé

Om zich goed te voelen dient de innerlijke work-life balans in evenwicht te zijn. Een ideale balans of een algemene richtlijn bestaat hier niet in. Dit is individueel zeer  verschillend en hangt enorm sterk samen met de innerlijke waarden van een individu. Voor sommigen is het werk cruciaal en krijgen ze maar energie door zeer actief betrokken te zijn. De balans dient dan sterk over te hellen naar het werk om zich goed  te voelen. Voor anderen is juist de privé van cruciaal belang in het welvinden en zal die balans sterker naar daar moeten overhellen.

Mensen staan hier over het algemeen te weinig bij stil. Bovendien krijgen we zeer vaak een ideaalbeeld van deze balans voorgeschoteld. Hierdoor krijgen mensen die ver naar het werk of de privékant overhellen (bijna) een schuldgevoel. Dit komt namelijk niet overeen met wat over het algemeen aanvaard is.

Mijn belangrijkste tip is om niet te krampachtig de algemeen aanvaarde balans in evenwicht te houden, maar  te zoeken waar voor jou de ideale balans ligt. Je zal van nature overhellen naar jouw belangrijkste kant en je niet laten leiden door het schuldgevoel dat het evenwicht niet klopt. Bij AanZet kunnen we mensen begeleiden om hun eigen balans te leren kennen. Het daarnaar handelen zal hen veel tevredenheid geven en bijdragen tot het algemeen welvinden.