Getuigenissen

Getuigenissen loopbaanbegeleiding

Veel mensen zijn, na een aantal jaar gewerkt te hebben in een bedrijf, niet meer tevreden over een aantal zaken: werkpunten, samenwerking … Door loopbaanbegeleiding leer je een aantal punten aan te pakken en krijg je terug zin in werken. Jezelf gelukkig voelen in je werk, enthousiast zijn, heeft een positieve weerslag op de ganse groep waardoor de sfeer verbetert.

Martina, 53 jaar

Hartelijk bedankt voor deze begeleiding. Ik heb meer moed en hoop en ambitie na elk gesprek. Dat mapje hou ik nog heel lang bij.

Eva, 25 jaar

Ik kan Aanzet-Coaching aan iedereen aanraden. Ik solliciteer nu niet meer als een ‘kieken zonder kop’ en ik ben nu veel zelfverzekerder tijdens sollicitatiegesprekken. De loopbaanbegeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik zelfs graag solliciteer.

Andreas, 30 jaar

De job die ik u getoond heb, die heb ik! Ik kan het zelf nog altijd niet geloven … Zonder loopbaanbegeleiding had ik het niet aangedurfd om ervoor te gaan. Tijdens het sollicitatiegesprek heb ik argumenten uit de begeleiding kunnen gebruiken om aan te halen waarom de job echt bij mij past. Dankzij de loopbaanbegeleiding heb ik het beeld dat ik had van mijn loopbaan en de verwachtingen die ik eraan stelde, helemaal kunnen bijstellen en meer inzicht gekregen.

Isabel, 30 jaar

Nog meer dan oriëntering, heeft AanZet mij een dosis lef bij sollicitatiegesprekken bijgebracht, terwijl onzekerheid mij vroeger parten speelde. Ook hebben een betere zelfkennis en gerichte bijsturingen in het sollicitatiegesprek ervoor gezorgd dat ik op enkele dagen tijd een job te pakken kon krijgen die helemaal overeenstemde met mijn profiel. Dat kan geen toeval zijn! Duizendmaal dank!

Claus, 26 jaar

Met dank voor de professionele, resultaatgerichte en warme aanpak.

Katrien, 45 jaar

De loopbaanbegeleiding was een aangename en leerrijke ervaring en heeft mij geholpen om mijn jonge carrière in de juiste richting te duwen. Ik ben beslister en gemotiveerder om de volgende stappen te zetten in mijn loopbaan.

Koen, 26 jaar

Ik kende mezelf vrij goed, maar nu nog beter. Hoe ik ben, is nu verwoord geweest door iemand anders. Het is zo leuk dat ik mezelf hier ben tegengekomen. Ik ben zelfzekerder geworden en zie met veel vertrouwen mijn werktoekomst tegemoet.

Myriam, 40 jaar

Perfecte service, duidelijk gestructureerde documenten en fantastische begeleiding die mijn ogen openden. Dankzij loopbaanbegeleiding vond ik vlot en snel een nieuwe job.

Inge, 30 jaar

Zeer leerrijke en interessante ervaring. Bedankt voor de zeer professionele begeleiding. Ik heb er veel aan gehad.

Nele, 35 jaar

Bedankt voor de analyse. Het is aangenaam om zo alles op een rijtje te lezen. Dit zal zeker een leidraad zijn in mijn zoektocht.

Lut, 48 jaar

Ik zou iedereen aanraden het traject te volgen. Iedereen die twijfels heeft over zijn baan en wat ermee samenhangt. Je herontdekt jezelf, je capaciteiten en leert beter en gelukkiger te zijn op je werk.

Erna, 52 jaar

Nogmaals hartelijk dank voor alle hulp en tips die je me hebt gegeven. Ze hebben me geholpen om voor mezelf op te komen en alles goed op een rijtje te zetten. Ik ben terug gelukkig en gemotiveerd in mijn job.

Erna, 50 jaar

Een audit van je loopbaan is confronterend, maar helpt echt bij het opnieuw profileren van jezelf op de arbeidsmarkt. Dankzij de loopbaanbegeleiding heb ik geleerd om mijn opdrachten, die ik jarenlang als zelfstandig regisseur heb uitgevoerd, te vertalen naar bruikbare competenties.

Johan, 52 jaar

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. De inzichten die ik hier gekregen heb, had ik eigenlijk twintig jaar eerder willen hebben. Met dank aan de professionele, resultaatgerichte en warme aanpak.

Dennis, 53 jaar

In 2013 volgde ik een eerste loopbaanbegeleiding waaruit ik enkele vage ideeën oppikte over wat ik wou gaan doen. In 2016 kwam ik bij AanZet terecht en op dat moment werd alles concreet. Aan de hand van verschillende testen ga je kritisch over jezelf, studies, loopbaan en toekomst denken. Het blijft niet bij zweverige ideeën, maar je stelt concrete werkpunten, acties en doelen op.

De loopbaanbegeleiding bij AanZet heeft mij bewust gemaakt van mijn sterktes en tegelijkertijd werden mijn valkuilen duidelijk uitgetekend. Ik kan precies benoemen wat mij energie geeft en wat mij dus ook gelukkiger maakt in een job. Deze begeleiding heeft me sterker gemaakt in het zoeken naar een nieuwe uitdaging en zo ga ik ook met veel meer zelfvertrouwen op sollicitatiegesprek.

Lisa, 34 jaar

Ik kwam bij AanZet terecht in een periode dat ik echt niet goed in mijn vel zat door een langdurige ziekteperiode, ongeduld om terug aan het werk te gaan en tegelijkertijd twijfel of ik wel in de juiste job zat … en dat al voor de laatste 10 jaar. Bij mijn loopbaanbegeleider vond ik heel snel de juiste manier om een antwoord te vinden op vragen waar ik al lang mee zat. Ze heeft mij heel goed geholpen om mijn weg te vinden en door steeds de juiste vragen te stellen, wist ik snel in welke richting ik moest gaan.

Het is ondertussen al enkele maanden geleden dat ik loopbaanbegeleiding heb gevolgd, maar ik pluk er nog steeds de vruchten van. Zo rondde ik net een opleiding ACT af, waar ik me ook super bij voel. Daarnaast heb ik zopas de mededeling gedaan bij mijn huidige werkgever dat ik volgende maand zal starten in een nieuwe job waar ik ook enorm naar uit kijk. Voor mij was AanZet de rode draad doorheen mijn genezingsproces én mijn zoektocht in mijn carrière. Ik raad het iedereen aan. Er zijn bepaalde zaken echt blijven hangen die mij in de toekomst ook zeker nog van pas zullen komen.

Annick, 30 jaar

Hoewel ik in mijn masterjaar zat van een vrij specifieke wetenschappelijke richting, bleef ik me toch vragen stellen over wat ik zou gaan doen eenmaal mijn diploma binnen was. Daarom besloot ik loopbaanbegeleiding uit te proberen. Door middel van testen en gesprekken werden mijn sterktes, zwaktes en noden zeer duidelijk.

Het was grappig om te zien hoe die testen zo duidelijk weergaven wie ik was en, hoewel dat ik mij meteen kon vinden in wat eruit kwam, het toch mijn ogen openden. Ik heb al een veel beter idee over wat ik wil in een job en wat ik moet vermijden. Bovendien denk ik dat ik door loopbaanbegeleiding ook veel sterker in mijn schoenen sta als dat eerste sollicitatiegesprek er weldra is.

Leen, 23 jaar, student

Aanvankelijk stond ik nogal sceptisch tegenover loopbaanbegeleiding; zou het wel kunnen dat een buitenstaander een betere kijk heeft op welke richting ik uit wil dan ikzelf? Tijdens mijn tweede afspraak bij Aanzet was het antwoord op die vraag plots eenduidig “ja”. Alles wat ze aanhaalde was zó herkenbaar, maar ik zat zodanig vast in een bepaalde denkrichting dat ik twijfelde aan mezelf.

Een buitenstaander een accurate analyse horen maken over wat je diep vanbinnen écht wil, is niet alleen deugddoend, het maakt ook dat je zekerder in je schoenen staat. Ik raad loopbaanbegeleiding aan iedereen aan en wou dat ik het als student had gevolgd. Het zou me heel wat tijd bespaard hebben.

Lies, 26 jaar