Getuigenissen

Getuigenissen loopbaanbegeleiding

Ann luistert heel goed naar je behoefte en vraagstelling en koppelt hier steeds naar terug. Ze heeft bovendien een goede mensenkennis. Ze voelde hierdoor heel vlug aan wat de belemmeringen waren die speelden in mijn situatie. De verschillende testresultaten ondersteunden haar aanvoelen. Ann slaagt erin om op basis van deze resultaten heel duidelijke feedback te geven en dit duidelijk te verwoorden en terug te koppelen. Ze weet heel goed welke elementen belangrijk zijn om te herhalen zodat de feedback blijft hangen. Sommige zaken zijn immers best wel confronterend. Maar door de gezamenlijke interpretatie en de duidelijke feedback helpt ze dit te aanvaarden en te plaatsen. Ze zet ook aan om hier actief mee aan de slag te gaan. Bij Ann voel je je ook snel op je gemak waardoor het lukt om jezelf open te stellen.

AanZet helpt je om een beter inzicht te krijgen in je loopbaansituatie, in een vertrouwelijke omgeving en op een wetenschappelijk onderbouwde manier. De conclusies zijn niet theoretisch maar concreet. Ze geven een  duidelijk antwoord op je individuele vraagstelling en geven een aanzet voor verdere actie indien nodig.

AR

De straightforward aanpak van Inès, gestoeld op wetenschappelijke vragenlijsten, sprak me onmiddellijk aan. Ik kreeg een eerlijk en objectief antwoord op mijn vragen. Gewapend met een nieuwe dosis (zelf)inzicht ga ik nu kritisch op zoek naar een nieuwe uitdaging.

MG

Rita geeft met zeer veel energie coaching. Ze stond me bij met raad en daad bij het aanpakken van mijn problemen. Ik kreeg een antwoord op de vragen die ik op voorhand had. Soms wat dit confronterend, maar het is vooral zeer leerrijk nu ik er op terug kijk.

KB

Ik kon me geen betere begeleidster bedenken dan Stefanie. Ze pushte me telkens om verder te gaan, ook als ik dacht dat ik er reeds was. Ze stond me tijdens het solliciteren met raad en daad bij. Ik ben haar hier zeer dankbaar voor. Door de deskundigheid en open sfeer waarin er ruimte is voor persoonlijke begeleiding raad ik iedereen aan om loopbaanbegeleiding te volgen bij AanZet.

JKV

Soms loop ik op het werk vast op bepaalde werkpunten. Daarom volgde ik de begeleiding ‘werkbaar werk’ van AanZet. De sessies bij Nele hadden een direct effect op mijn professioneel én privéleven. Mijn obstakels nemen minder plaats en energie in omdat ik begrijp waar ze vandaan komen en hoe ik ze kan aanpakken. Nele zorgt voor een veilige en begripvolle omgeving waardoor je volledig jezelf kan zijn.

YW

Dankzij Stefanie besef ik dat er veel meer jobs bij me passen dan ik dacht. Waarom ik loopbaanbegeleiding aan iedereen zou aanraden? Het is altijd interessant om meer te weten te komen over hoe je zelf in elkaar zit en wat jou waarden en normen zijn.

SC

Loopbaanbegeleiding is een aanrader voor iedereen die twijfelt over zijn job of capaciteiten. Niet alleen kreeg ik inzicht in mijn talenten maar Caroline luisterde ook naar mijn persoonlijke noden. Bedankt voor de super begeleiding! De persoonlijke aanpak van AanZet raad ik iedereen aan.

ND

Ik ben zeer tevreden over het werk van Inès. Inès is professioneel, heeft kennis van zaken en is zeer praktisch ingesteld. Door haar heb ik een beter inzicht in de persoon die ik ben. Ik weet nu waarom het op mijn werk is fout gelopen. Ik vind het o zo jammer dat ik deze coaching niet eerder deed.

GVW

Loopbaanbegeleiding betekent voor mij niet het einde van alle werk gerelateerde problemen. Maar het is zeker wel een waardevolle stap in de juiste richting. Nele is een toffe, empathische en sterke vrouw die weet waarvoor zij staat en laat zich niet intimideren door kritische mensen, zoals ik, met een sterke persoonlijkheid. Zij zoekt mee naar de oplossing, zonder haar mening op te dringen en klampt zich niet vast aan één welbepaald idee. Zij is een heel goede luisteraar. Mijn zoektocht is nog niet beëindigd, maar bedankt om me op het goede pad te zetten Nele! De methode van AanZet helpt om de problemen te identificeren en kan een hulp zijn voor iedereen die zichzelf niet zo goed kent en/of begrijpt. Het geeft inzicht in je situatie en doet je begrijpen waar je naartoe wil.

Getuigenis AD

Ann is een heel fijne madam die snel door heeft wie je als persoon bent. Daardoor kreeg ik ook heldere antwoorden op mijn vragen. Ik raad iedereen loopbaanbegeleiding bij AanZet aan omdat je meer inzicht krijgt in jezelf en het soort job dat bij je past.

AS

Ik dacht eerst dat loopbaanbegeleiding een abstract ‘iets’ was, dat tot niets zou leiden. Door de gesprekken met mijn coach Inès en al de verschillende testen ben ik nu van het tegendeel overtuigd. De begeleiding gaf me een beter inzicht in mijn huidige professionele leven en welke veranderingen noodzakelijk zijn in de toekomst. De testen zijn ook allemaal wetenschappelijk onderbouwd. Inès is een uitstekende coach, die duidelijk gepassioneerd is door haar job, met een groot empathisch vermogen.

KS

Ik raad Rita Termote bij iedereen aan. Ze heeft heel wat ervaring en door haar ben ik zelf tot bepaalde inzichten gekomen die me enorm vooruit helpen.  Mijn ervaring is alleen maar positief. Er zijn zelfs collega’s die haar gegevens opgevraagd hebben. En een belangrijke levensles, zeker ook voor mij. Het is niet omdat je als jongere een bepaalde richting bent ingeslagen dat je dit voor de rest van je leven moet blijven doen.

MC

Ik proefde enkele jaren geleden al een eerste keer van loopbaanbegeleiding, maar bleef toen helaas op mijn honger zitten. Bij Aanzet was het helemaal anders. Al tijdens het kennismakingsgesprek met Ann wist ik wat ik van de coaching mocht verwachten… heel concreet en zo was ook het resultaat. Geen loze woorden, maar een map boordevol nieuwe inzichten waardoor ik een beter zicht heb op mijn persoonlijkheid en de jobs die bij me passen. Kortom, een super leerrijke ervaring die ik iedereen aanraad.

MG

Veel mensen zijn, na een aantal jaar gewerkt te hebben in een bedrijf, niet meer tevreden over een aantal zaken: werkpunten, samenwerking … Door loopbaanbegeleiding leer je een aantal punten aan te pakken en krijg je terug zin in werken. Jezelf gelukkig voelen in je werk, enthousiast zijn, heeft een positieve weerslag op de ganse groep waardoor de sfeer verbetert.

Martina, 53 jaar

Hartelijk bedankt voor deze begeleiding. Ik heb meer moed en hoop en ambitie na elk gesprek. Dat mapje hou ik nog heel lang bij.

Eva, 25 jaar

Ik kan Aanzet-Coaching aan iedereen aanraden. Ik solliciteer nu niet meer als een ‘kieken zonder kop’ en ik ben nu veel zelfverzekerder tijdens sollicitatiegesprekken. De loopbaanbegeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik zelfs graag solliciteer.

Andreas, 30 jaar

De job die ik u getoond heb, die heb ik! Ik kan het zelf nog altijd niet geloven … Zonder loopbaanbegeleiding had ik het niet aangedurfd om ervoor te gaan. Tijdens het sollicitatiegesprek heb ik argumenten uit de begeleiding kunnen gebruiken om aan te halen waarom de job echt bij mij past. Dankzij de loopbaanbegeleiding heb ik het beeld dat ik had van mijn loopbaan en de verwachtingen die ik eraan stelde, helemaal kunnen bijstellen en meer inzicht gekregen.

Isabel, 30 jaar

Nog meer dan oriëntering, heeft AanZet mij een dosis lef bij sollicitatiegesprekken bijgebracht, terwijl onzekerheid mij vroeger parten speelde. Ook hebben een betere zelfkennis en gerichte bijsturingen in het sollicitatiegesprek ervoor gezorgd dat ik op enkele dagen tijd een job te pakken kon krijgen die helemaal overeenstemde met mijn profiel. Dat kan geen toeval zijn! Duizendmaal dank!

Claus, 26 jaar

Met dank voor de professionele, resultaatgerichte en warme aanpak.

Katrien, 45 jaar

De loopbaanbegeleiding was een aangename en leerrijke ervaring en heeft mij geholpen om mijn jonge carrière in de juiste richting te duwen. Ik ben beslister en gemotiveerder om de volgende stappen te zetten in mijn loopbaan.

Koen, 26 jaar

Ik kende mezelf vrij goed, maar nu nog beter. Hoe ik ben, is nu verwoord geweest door iemand anders. Het is zo leuk dat ik mezelf hier ben tegengekomen. Ik ben zelfzekerder geworden en zie met veel vertrouwen mijn werktoekomst tegemoet.

Myriam, 40 jaar

Perfecte service, duidelijk gestructureerde documenten en fantastische begeleiding die mijn ogen openden. Dankzij loopbaanbegeleiding vond ik vlot en snel een nieuwe job.

Inge, 30 jaar

Zeer leerrijke en interessante ervaring. Bedankt voor de zeer professionele begeleiding. Ik heb er veel aan gehad.

Nele, 35 jaar

Bedankt voor de analyse. Het is aangenaam om zo alles op een rijtje te lezen. Dit zal zeker een leidraad zijn in mijn zoektocht.

Lut, 48 jaar

Ik zou iedereen aanraden het traject te volgen. Iedereen die twijfels heeft over zijn baan en wat ermee samenhangt. Je herontdekt jezelf, je capaciteiten en leert beter en gelukkiger te zijn op je werk.

Erna, 52 jaar

Nogmaals hartelijk dank voor alle hulp en tips die je me hebt gegeven. Ze hebben me geholpen om voor mezelf op te komen en alles goed op een rijtje te zetten. Ik ben terug gelukkig en gemotiveerd in mijn job.

Erna, 50 jaar

Een audit van je loopbaan is confronterend, maar helpt echt bij het opnieuw profileren van jezelf op de arbeidsmarkt. Dankzij de loopbaanbegeleiding heb ik geleerd om mijn opdrachten, die ik jarenlang als zelfstandig regisseur heb uitgevoerd, te vertalen naar bruikbare competenties.

Johan, 52 jaar

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. De inzichten die ik hier gekregen heb, had ik eigenlijk twintig jaar eerder willen hebben. Met dank aan de professionele, resultaatgerichte en warme aanpak.

Dennis, 53 jaar

In 2013 volgde ik een eerste loopbaanbegeleiding waaruit ik enkele vage ideeën oppikte over wat ik wou gaan doen. In 2016 kwam ik bij AanZet terecht en op dat moment werd alles concreet. Aan de hand van verschillende testen ga je kritisch over jezelf, studies, loopbaan en toekomst denken. Het blijft niet bij zweverige ideeën, maar je stelt concrete werkpunten, acties en doelen op.

De loopbaanbegeleiding bij AanZet heeft mij bewust gemaakt van mijn sterktes en tegelijkertijd werden mijn valkuilen duidelijk uitgetekend. Ik kan precies benoemen wat mij energie geeft en wat mij dus ook gelukkiger maakt in een job. Deze begeleiding heeft me sterker gemaakt in het zoeken naar een nieuwe uitdaging en zo ga ik ook met veel meer zelfvertrouwen op sollicitatiegesprek.

Lisa, 34 jaar

Ik kwam bij AanZet terecht in een periode dat ik echt niet goed in mijn vel zat door een langdurige ziekteperiode, ongeduld om terug aan het werk te gaan en tegelijkertijd twijfel of ik wel in de juiste job zat … en dat al voor de laatste 10 jaar. Bij mijn loopbaanbegeleider vond ik heel snel de juiste manier om een antwoord te vinden op vragen waar ik al lang mee zat. Ze heeft mij heel goed geholpen om mijn weg te vinden en door steeds de juiste vragen te stellen, wist ik snel in welke richting ik moest gaan.

Het is ondertussen al enkele maanden geleden dat ik loopbaanbegeleiding heb gevolgd, maar ik pluk er nog steeds de vruchten van. Zo rondde ik net een opleiding ACT af, waar ik me ook super bij voel. Daarnaast heb ik zopas de mededeling gedaan bij mijn huidige werkgever dat ik volgende maand zal starten in een nieuwe job waar ik ook enorm naar uit kijk. Voor mij was AanZet de rode draad doorheen mijn genezingsproces én mijn zoektocht in mijn carrière. Ik raad het iedereen aan. Er zijn bepaalde zaken echt blijven hangen die mij in de toekomst ook zeker nog van pas zullen komen.

Annick, 30 jaar

Hoewel ik in mijn masterjaar zat van een vrij specifieke wetenschappelijke richting, bleef ik me toch vragen stellen over wat ik zou gaan doen eenmaal mijn diploma binnen was. Daarom besloot ik loopbaanbegeleiding uit te proberen. Door middel van testen en gesprekken werden mijn sterktes, zwaktes en noden zeer duidelijk.

Het was grappig om te zien hoe die testen zo duidelijk weergaven wie ik was en, hoewel dat ik mij meteen kon vinden in wat eruit kwam, het toch mijn ogen openden. Ik heb al een veel beter idee over wat ik wil in een job en wat ik moet vermijden. Bovendien denk ik dat ik door loopbaanbegeleiding ook veel sterker in mijn schoenen sta als dat eerste sollicitatiegesprek er weldra is.

Leen, 23 jaar, student

Aanvankelijk stond ik nogal sceptisch tegenover loopbaanbegeleiding; zou het wel kunnen dat een buitenstaander een betere kijk heeft op welke richting ik uit wil dan ikzelf? Tijdens mijn tweede afspraak bij Aanzet was het antwoord op die vraag plots eenduidig “ja”. Alles wat ze aanhaalde was zó herkenbaar, maar ik zat zodanig vast in een bepaalde denkrichting dat ik twijfelde aan mezelf.

Een buitenstaander een accurate analyse horen maken over wat je diep vanbinnen écht wil, is niet alleen deugddoend, het maakt ook dat je zekerder in je schoenen staat. Ik raad loopbaanbegeleiding aan iedereen aan en wou dat ik het als student had gevolgd. Het zou me heel wat tijd bespaard hebben.

Lies, 26 jaar