Getuigenissen

Getuigenissen loopbaanbegeleiding

Ann luistert heel goed naar je behoefte en vraagstelling en koppelt hier steeds naar terug. Ze heeft bovendien een goede mensenkennis. Ze voelde hierdoor heel vlug aan wat de belemmeringen waren die speelden in mijn situatie. De verschillende testresultaten ondersteunden haar aanvoelen. Ann slaagt erin om op basis van deze resultaten heel duidelijke feedback te geven en dit duidelijk te verwoorden en terug te koppelen. Ze weet heel goed welke elementen belangrijk zijn om te herhalen zodat de feedback blijft hangen. Sommige zaken zijn immers best wel confronterend. Maar door de gezamenlijke interpretatie en de duidelijke feedback helpt ze dit te aanvaarden en te plaatsen. Ze zet ook aan om hier actief mee aan de slag te gaan. Bij Ann voel je je ook snel op je gemak waardoor het lukt om jezelf open te stellen.

AanZet helpt je om een beter inzicht te krijgen in je loopbaansituatie, in een vertrouwelijke omgeving en op een wetenschappelijk onderbouwde manier. De conclusies zijn niet theoretisch maar concreet. Ze geven een  duidelijk antwoord op je individuele vraagstelling en geven een aanzet voor verdere actie indien nodig.

AR

De straightforward aanpak van Inès, gestoeld op wetenschappelijke vragenlijsten, sprak me onmiddellijk aan. Ik kreeg een eerlijk en objectief antwoord op mijn vragen. Gewapend met een nieuwe dosis (zelf)inzicht ga ik nu kritisch op zoek naar een nieuwe uitdaging.

MG

Ik voelde de vrijheid om mezelf te mogen zijn bij coach An. Daarnaast was ze steeds bereid om mee te zoeken naar antwoorden. Zo heeft de loopbaanbegeleiding een aanzet gegeven tot inspiratie en beweging in mijn huidige en toekomstige werk. Ik raad iedereen loopbaancoaching bij AanZet aan omdat er een duidelijke structuur is in de gesprekken, ze wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten gebruiken en je jezelf als persoon beter leert kennen in bepaalde werksituaties.

LS

Hoewel ik in mijn masterjaar zat van een vrij specifieke wetenschappelijke richting, bleef ik me toch afvragen wat ik zou doen eenmaal mijn diploma binnen was. Daarom besloot ik loopbaanbegeleiding te proberen. Door middel van testen en gesprekken werden mijn sterktes, zwaktes en noden zeer duidelijk.

Het was grappig om te zien hoe die testen zo duidelijk weergaven wie ik was. Het opende mijn ogen. Ik heb nu een veel beter idee over wat ik wil in een job en wat ik moet vermijden. Bovendien sta ik door de loopbaanbegeleiding veel sterker in mijn schoenen als het eerste sollicitatiegesprek er weldra is.

LP (student)

Ik kon me geen betere begeleidster bedenken dan Stefanie. Ze pushte me telkens om verder te gaan, ook als ik dacht dat ik er reeds was. Ze stond me tijdens het solliciteren met raad en daad bij. Ik ben haar hier zeer dankbaar voor. Door de deskundigheid en open sfeer waarin er ruimte is voor persoonlijke begeleiding raad ik iedereen aan om loopbaanbegeleiding te volgen bij AanZet.

JKV

Soms loop ik op het werk vast op bepaalde werkpunten. Daarom volgde ik de begeleiding ‘werkbaar werk’ van AanZet. De sessies bij Nele hadden een direct effect op mijn professioneel én privéleven. Mijn obstakels nemen minder plaats en energie in omdat ik begrijp waar ze vandaan komen en hoe ik ze kan aanpakken. Nele zorgt voor een veilige en begripvolle omgeving waardoor je volledig jezelf kan zijn.

YW

Dankzij Stefanie besef ik dat er veel meer jobs bij me passen dan ik dacht. Waarom ik loopbaanbegeleiding aan iedereen zou aanraden? Het is altijd interessant om meer te weten te komen over hoe je zelf in elkaar zit en wat jou waarden en normen zijn.

SC

Loopbaanbegeleiding is een aanrader voor iedereen die twijfelt over zijn job of capaciteiten. Niet alleen kreeg ik inzicht in mijn talenten maar Caroline luisterde ook naar mijn persoonlijke noden. Bedankt voor de super begeleiding! De persoonlijke aanpak van AanZet raad ik iedereen aan.

ND

Ik ben zeer tevreden over het werk van Inès. Inès is professioneel, heeft kennis van zaken en is zeer praktisch ingesteld. Door haar heb ik een beter inzicht in de persoon die ik ben. Ik weet nu waarom het op mijn werk is fout gelopen. Ik vind het o zo jammer dat ik deze coaching niet eerder deed.

GVW

Loopbaanbegeleiding betekent voor mij niet het einde van alle werk gerelateerde problemen. Maar het is zeker wel een waardevolle stap in de juiste richting. Nele is een toffe, empathische en sterke vrouw die weet waarvoor zij staat en laat zich niet intimideren door kritische mensen, zoals ik, met een sterke persoonlijkheid. Zij zoekt mee naar de oplossing, zonder haar mening op te dringen en klampt zich niet vast aan één welbepaald idee. Zij is een heel goede luisteraar. Mijn zoektocht is nog niet beëindigd, maar bedankt om me op het goede pad te zetten Nele! De methode van AanZet helpt om de problemen te identificeren en kan een hulp zijn voor iedereen die zichzelf niet zo goed kent en/of begrijpt. Het geeft inzicht in je situatie en doet je begrijpen waar je naartoe wil.

AD

Ann is een heel fijne madam die snel door heeft wie je als persoon bent. Daardoor kreeg ik ook heldere antwoorden op mijn vragen. Ik raad iedereen loopbaanbegeleiding bij AanZet aan omdat je meer inzicht krijgt in jezelf en het soort job dat bij je past.

AS

Ik dacht eerst dat loopbaanbegeleiding een abstract ‘iets’ was, dat tot niets zou leiden. Door de gesprekken met mijn coach Inès en al de verschillende testen ben ik nu van het tegendeel overtuigd. De begeleiding gaf me een beter inzicht in mijn huidige professionele leven en welke veranderingen noodzakelijk zijn in de toekomst. De testen zijn ook allemaal wetenschappelijk onderbouwd. Inès is een uitstekende coach, die duidelijk gepassioneerd is door haar job, met een groot empathisch vermogen.

KS

Ik raad iedereen AanZet aan. Op relatief korte tijd kom je veel te weten over je werkprofiel en  – persoonlijkheid. Dit maakt de keuze op een kruispunt in je leven gemakkelijker en daadkrachtiger. Coach Stefanie was vlot, stelde me op mijn gemak, communiceerde helder en maakte ruimte voor vragen.  De loopbegeleiding heeft mijn gevoel kunnen bevestigen en verfijnen. Fijn traject!

TG

Ik proefde enkele jaren geleden al een eerste keer van loopbaanbegeleiding, maar bleef toen helaas op mijn honger zitten. Bij Aanzet was het helemaal anders. Al tijdens het kennismakingsgesprek met Ann wist ik wat ik van de coaching mocht verwachten… heel concreet en zo was ook het resultaat. Geen loze woorden, maar een map boordevol nieuwe inzichten waardoor ik een beter zicht heb op mijn persoonlijkheid en de jobs die bij me passen. Kortom, een super leerrijke ervaring die ik iedereen aanraad.

MG

Het contact met Inès verliep vlot. Ze was steeds hulpvaardig en gaf op een vertrouwelijke manier veel informatie. Op 4 uur krijg je heel veel informatie. Maar om zaken concreet uit te werken, heb je een 2de loopbaancheque nodig. Ik raad iedereen aan om loopbaanbegeleiding te volgen omdat het een persoonlijke verrijking is,  je een duidelijker beeld krijgt van je profiel en het een positieve bevestiging van je kwaliteiten en competenties is.

HV

Hartelijk bedankt voor deze begeleiding. Ik heb meer moed, hoop en ambitie na elk gesprek. Dat mapje hou ik nog heel lang bij.

ER

Ik kreeg een heel persoonlijke en resultaatgerichte aanpak bij Caroline. Ik kreeg een veel beter inzicht in mezelf en op de factoren die bijdroegen aan mijn burn-out. Ik haal uit de begeleiding meer dan verwacht en het is een belangrijke bijdrage aan mijn genezingsproces. Dit geeft me vernieuwde moed en een nieuwe lading energie. Dankjewel om me sterker te maken. Loopbaanbegeleiding bij AanZet is een aanrader voor iedereen.

WV

De job die ik u getoond heb, die heb ik! Ik kan het zelf nog altijd niet geloven … Zonder loopbaanbegeleiding had ik het niet aangedurfd om ervoor te gaan. Tijdens het sollicitatiegesprek heb ik argumenten uit de begeleiding kunnen gebruiken om aan te halen waarom de job echt bij mij past. Dankzij de loopbaanbegeleiding heb ik het beeld dat ik had van mijn loopbaan en de verwachtingen die ik eraan stelde, helemaal kunnen bijstellen en meer inzicht gekregen.

IL

Nog meer dan oriëntering, heeft AanZet mij een dosis lef bij sollicitatiegesprekken bijgebracht, terwijl onzekerheid mij vroeger parten speelde. Ook hebben een betere zelfkennis en gerichte bijsturingen in het sollicitatiegesprek ervoor gezorgd dat ik op enkele dagen tijd een job te pakken kon krijgen die helemaal overeenstemde met mijn profiel. Dat kan geen toeval zijn! Duizendmaal dank!

CH

Ik raad iedereen aan om loopbaancoaching te volgen, ook degenen die (denken) goed (te) zitten op hun job. Het is een eye-opener.

IB

De loopbaanbegeleiding was een aangename en leerrijke ervaring en heeft mij geholpen om mijn jonge carrière in de juiste richting te duwen. Ik ben beslister en gemotiveerder om de volgende stappen te zetten in mijn loopbaan.

KF

Ik kende mezelf vrij goed, maar nu nog beter. Hoe ik ben, is nu verwoord geweest door iemand anders. Het is zo leuk dat ik mezelf hier ben tegengekomen. Ik ben zelfverzekerder geworden en zie met veel vertrouwen mijn werktoekomst tegemoet.

MV

Perfecte service, duidelijk gestructureerde documenten en fantastische begeleiding die mijn ogen openden. Dankzij loopbaanbegeleiding vond ik vlot en snel een nieuwe job.

IV

Zeer leerrijke en interessante ervaring. Bedankt voor de zeer professionele begeleiding. Ik heb er veel aan gehad.

NVV

Bedankt voor de analyse. Het is aangenaam om zo alles op een rijtje te lezen. Dit zal zeker een leidraad zijn in mijn zoektocht.

LL

Ik zou iedereen aanraden het traject te volgen. Iedereen die twijfels heeft over zijn baan en wat ermee samenhangt. Je herontdekt jezelf, je capaciteiten en leert beter en gelukkiger te zijn op je werk.

EB

Ik merkte op dat ik de motivatie voor mijn werk even kwijt was. Corona speelde daar een rol in, want het sociale stuk van mijn werk viel tijdelijk weg. En zo werd plotsklaps scherp gesteld wat voor mij echt belangrijk is in een job. Twijfel over waar mijn talenten en interesses liggen, speelde wel al langer. Toen mijn coördinator loopbaanbegeleiding voorstelde, leek me dat plots zo vanzelfsprekend.

Dankzij de begeleiding heb ik woorden gevonden om uit te drukken wat mij energie geeft, wat mij motiveert, wat ik nodig heb, en waar ik op bots. Doordat we heel uitvoerig hebben gekeken naar verschillende aspecten van mijn (werk)persoonlijkheid durf ik daarover ook met meer zekerheid het gesprek aan te gaan.

EP

Een audit van je loopbaan is confronterend, maar helpt echt bij het opnieuw profileren van jezelf op de arbeidsmarkt. Dankzij de loopbaanbegeleiding heb ik geleerd om mijn opdrachten, die ik jarenlang als zelfstandig regisseur heb uitgevoerd, te vertalen naar bruikbare competenties.

JE

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. De inzichten die ik hier gekregen heb, had ik eigenlijk twintig jaar eerder willen hebben. Met dank aan de professionele, resultaatgerichte en warme aanpak.

DG

In 2013 volgde ik een eerste loopbaanbegeleiding waaruit ik enkele vage ideeën oppikte over wat ik wou gaan doen. In 2016 kwam ik bij AanZet terecht en op dat moment werd alles concreet. Aan de hand van verschillende testen ga je kritisch over jezelf, studies, loopbaan en toekomst denken. Het blijft niet bij zweverige ideeën, maar je stelt concrete werkpunten, acties en doelen op.

De loopbaanbegeleiding bij AanZet heeft mij bewust gemaakt van mijn sterktes en tegelijkertijd werden mijn valkuilen duidelijk uitgetekend. Ik kan precies benoemen wat mij energie geeft en wat mij dus ook gelukkiger maakt in een job. Deze begeleiding heeft me sterker gemaakt in het zoeken naar een nieuwe uitdaging en zo ga ik ook met veel meer zelfvertrouwen op sollicitatiegesprek.

LO

Ik kwam bij AanZet terecht in een periode dat ik echt niet goed in mijn vel zat door een langdurige ziekteperiode, ongeduld om terug aan het werk te gaan en tegelijkertijd twijfel of ik wel in de juiste job zat … en dat al voor de laatste 10 jaar. Bij mijn loopbaanbegeleider vond ik heel snel de juiste manier om een antwoord te vinden op vragen waar ik al lang mee zat. Ze heeft mij heel goed geholpen om mijn weg te vinden en door steeds de juiste vragen te stellen, wist ik snel in welke richting ik moest gaan.

Het is ondertussen al enkele maanden geleden dat ik loopbaanbegeleiding heb gevolgd, maar ik pluk er nog steeds de vruchten van. Zo rondde ik net een opleiding ACT af, waar ik me ook super bij voel. Daarnaast heb ik zopas de mededeling gedaan bij mijn huidige werkgever dat ik volgende maand zal starten in een nieuwe job waar ik ook enorm naar uit kijk. Voor mij was AanZet de rode draad doorheen mijn genezingsproces én mijn zoektocht in mijn carrière. Ik raad het iedereen aan. Er zijn bepaalde zaken echt blijven hangen die mij in de toekomst ook zeker nog van pas zullen komen.

AJ

Aanvankelijk stond ik nogal sceptisch tegenover loopbaanbegeleiding; zou het wel kunnen dat een buitenstaander een betere kijk heeft op welke richting ik uit wil dan ikzelf? Tijdens mijn tweede afspraak bij Aanzet was het antwoord op die vraag plots eenduidig “ja”. Alles wat ze aanhaalde was zó herkenbaar, maar ik zat zodanig vast in een bepaalde denkrichting dat ik twijfelde aan mezelf.

Een buitenstaander een accurate analyse horen maken over wat je diep vanbinnen écht wil, is niet alleen deugddoend, het maakt ook dat je zekerder in je schoenen staat. Ik raad loopbaanbegeleiding aan iedereen aan en wou dat ik het als student had gevolgd. Het zou me heel wat tijd bespaard hebben.

LD