Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques

Loopbaancoaching met loopbaancheques voor werkenden

Voor wie?

Voor werkenden

Je werkt in loondienst of als zelfstandige en je hebt minstens 84 maanden of 7 jaar gewerkt.

Plaats tewerkstelling

Je werkt in Vlaanderen of Brussel.

Geen loopbaanbegeleiding gekregen

Je hebt de afgelopen zes jaar geen gesubsidieerde loopbaanbegeleiding gekregen.

Wat?

Recht op 7 uur

Je hebt recht op 7 uur loopbaanbegeleiding om de zes jaar.
Voor een totaaltraject betaal je 80 euro.

Loopbaancheque aanvragen

De aanvraag van een loopbaancheque loopt via de website van de VDAB of je kan VDAB bellen op het gratis nummer 0800 30 700.

Traject

1. De kennismaking

Je maakt kennis met de loopbaancoach die uitlegt hoe we te werk gaan. Tijdens dit gesprek kan je al terecht met allerlei vragen. Dit gesprek is gratis. Vraag hier een gesprek aan.

2. De intake

In een volgende sessie peilen we dieper naar de aanzet tot loopbaanbegeleiding. Wat verwacht je van ons? Welke vragen wil je beantwoord zien? Wat zijn je behoeften ten aanzien van je job?
Dit leidt tot een aantal opdrachten, zoals het invullen van persoonlijkheidstesten, het schrijven van een cv, het opzoeken van mogelijke opleidingen, oefeningen om blokkades op te heffen zoals faalangst, grenzen stellen, verminderen van stress…

3. Het verdiepend gesprek

De persoonlijke opdrachten uit de intake worden besproken, verwerkt en eventueel uitgebreid. Zo ontstaat er gaandeweg een duidelijk profiel dat aangeeft wie je bent, wat je wil en hoe het verder moet.

4. Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Je loopbaanbegeleider vat het resultaat van alle sessies samen in een volledig “werkpersoonlijkheidsprofiel”, dat al je sterktes en zwaktes bevat. Samen met je behoeften en waarden komt er zo een persoonlijk ontwikkelingsplan tot stand, dat een concrete leidraad biedt voor je verdere loopbaan.

Kostprijs

80 euro voor 7 uur