Loopbaancoach Ann Vogels over welke vragen hebben klanten

Loopbaancoach Ann Vogels over welke vragen hebben klanten

De vragen waarmee klanten naar AanZet komen, zijn zeer divers. Wat me opvalt, is dat vragen heel vaak samenhangen met leeftijdsfases:

  • Eind twintigers zijn vaak nog zoekende. Ze probeerden een aantal dingen, maar vonden nog niet wat ze echt willen. Er is altijd wel iets niet ok. Ze willen weten hoe zij in elkaar zitten, wat hun werkpersoonlijkheidsprofiel is.
  • Begin dertigers die aan een gezin beginnen, zijn vaak op zoek naar een nieuwe balans werk-privé. Ze stellen zich de vraag of ze in hun job willen blijven staan zoals ze dat de afgelopen 10 jaar deden.
  • Veertigers die een loopbaan van 20 jaar achter de rug hebben, twijfelen of ze nog 20 jaar dezelfde job willen doen en of ze niet een carrièreswitch moeten overwegen. Ze hebben de angst dat als ze nu niet veranderen het misschien nooit meer zal lukken.
  • Vijftigers en zestigers kunnen niet altijd even goed mee. De digitalisering en de nieuwe technologieën maken het allemaal wat te zwaar. Dit zorgt voor een hoge werkdruk. Ze voelen zich soms achtergesteld ten opzichte van jongeren en stellen zich de vraag hoe ze dit nog 10 jaar gaan volhouden.