Loopbaancoach Ann Vogels over loopbaanbegeleiding en burn-out

Loopbaancoach Ann Vogels over loopbaanbegeleiding en burn-out

Regelmatig krijg ik klanten over de vloer die in een burn-out zitten. Ze vragen zich af of het zinvol is om al te starten met loopbaanbegeleiding. Ze voelen zich nog niet klaar om terug te gaan werken. Loopbaanbegeleiding kan in deze fase erg zinvol zijn. Het betekent zeker niet dat je onmiddellijk na het traject opnieuw aan de slag moet.

Als je in een burn-out zit, weet je het niet meer. Je weet niet waar je  naartoe wil, wat je vaardigheden, valkuilen en motivaties zijn. Door samen met de klant een werkpersoonlijkheidsprofiel op te maken, dat voor hem/haar zeer herkenbaar is, schetsen we terug een toekomstperspectief.  De klant krijgt inzicht in zijn competenties en interesses, zijn motivatie om te werken, maar even goed waar hij op blokkeert.

Na zo’n traject weet de klant veel beter wat hij wil op werkvlak: of hij bij dezelfde werkgever wil blijven, waar ze moeten aan werken of wat ze bespreekbaar moeten maken met een baas of collega. Loopbaanbegeleiding is dus zeer zinvol bij burn-out.