De week van zaakvoerder Ann: 18 t.e.m. 23 februari

De week van zaakvoerder Ann: 18 t.e.m. 23 februari

Een drukke week in het verschiet. Ik heb verschillende gesprekken en een audit. Als afsluiter is er op zaterdag een teamdag. De drukte vertaalt zich ook in het aantal aanvragen die ik binnenkrijg voor de verschillende locaties. De loopbaancoaches zullen een tandje moeten bijsteken. Ik sukkel ook wat met mijn gezondheid: een verkoudheid of een allergie denk ik.

Op maandag hou ik me vooral bezig met de praktische organisatie van de teamdag. Ik zit samen met de begeleidster van de workshop, maak afspraken met de cateraar en stel een boodschappenlijstje op. Eén van de coaches zit door haar mappen en komt er vandaag halen. Nog wat kopieerwerk dus. Extra bestellingen voor mappen op dinsdag. Het kopieerapparaat draait overuren deze week. Verder veel variatie. Ik heb een sollicitatiegesprek voor een loopbaanbegeleider in Vlaams-Brabant, een loopbaangesprek en een kennismakingsgesprek voor studiekeuzebegeleiding.

Woensdag D-day: de interne processen onder de loep

Een belangrijke dag vandaag: audit. Met de ProcessScan van CertUp gaan we de interne processen in kaart brengen. Hiermee kunnen we afleiden hoe klantvriendelijk en doeltreffend we zijn. Deze interne processen toetsen we aan de kwaliteitsnorm van Qfor met de bedoeling ons Qfor-kwaliteitslabel te verlengen. Vier jaar geleden haalden we dit label met een klanttevredenheid van 94 %. Halen we dezelfde score met onze interne processen? Aan de voorbereiding zal het alvast niet liggen. ’s Avonds heb ik ook nog loopbaangesprekken. Om 20.30 uur kan ik eindelijk in de zetel ploffen. Blij dat we dit achter de rug hebben. Ik ben benieuwd naar het resultaat van de ProcessScan.

Op donderdag en vrijdag krijg ik heel wat klanten over de vloer voor een kennismakings-, intake-, opvolgings- of afsluitend gesprek. Bij één klant zet ik het traject on hold omdat ze aangeeft nog niet klaar te zijn om opnieuw te gaan werken. Ik stel me flexibel op en pas het traject aan haar ritme aan. Vrijdagmiddag gaat de focus op de voorbereiding van de teamdag.

Inspiratie op zaterdag

Verzamelen geblazen voor alle coaches om 10 uur in zaal Zirkus in Berchem. Twee coaches zijn er jammer genoeg niet bij door ziekte.

Voor de middag volgen we een interactieve workshop rond verbindende communicatie. Een zeer nuttige workshop die ik kan gebruiken tijdens mijn loopbaangesprekken. Het geeft me ook inspiratie om bepaalde methodieken nog verder uit te diepen. Na het versterken van de innerlijke geest gaan we aan tafel. ‘Helena kookt over’ heeft heel wat lekkers voorzien. Na wat uitbuiken en een koffie of thee profiteren we nog wat van het stralend zonnetje. Nicole, een vriendin, geeft een rondleiding in de nieuwe wijk het Groen Kwartier. Een geslaagde teamdag!