Loopbaanoriëntatie voor (bijna) afgestudeerden

Loopbaanoriëntatie voor laatstejaarsstudenten of recent afgestudeerden

Voor wie?

Laatstejaarsstudenten of recent afgestudeerden

Voor studenten uit het laatste jaar hogeschool of universiteit (of hoger secundair).

Aan de start van je carrière

Voor (bijna) afgestudeerden die hun loopbaan van bij de start in de juiste richting willen sturen.

Wat?

Je diploma als uitgangspunt

Welke soort job, welke sector, welke functie stemt het beste overeen met je competenties en je diploma?

Belang van de juiste keuze

Een goede jobkeuze leidt tot een grotere motivatie en meer slaagkans.

Praktijkbenadering

Dagdagelijkse praktijkervaring van onze loopbaancoaches met verschillende beroepen in diverse sectoren geven de student een concreet en tastbaar beeld.

Traject

1. Kennismaking

Je studiecoach licht kort toe wat jij en (eventueel) je ouders mogen verwachten van het studiekeuzetraject. Het vrijblijvend kennismakingsgesprek is gratis en duurt een half uur.
30min

2. Intake en de verdiepingsfase

In het volgende stuk van het traject krijgt je studiecoach door gerichte vragen en testen een volledig beeld van je studiepersoonlijkheid en welke richtingen bij je passen. Deze fase duurt drie uur.
3u

3. Plan van aanpak

Je keuze is gemaakt en samen met je studiecoach ga je concrete stappen zetten in de juiste richting. Deze fase duurt één uur.
Nu ben jij aan zet!
1u

Een paar getuigenissen

Leen, 23 jaar, student

“Hoewel ik in mijn masterjaar zat van een vrij specifieke wetenschappelijke richting, stelde ik me de vraag wat ik zou doen eenmaal mijn diploma binnen was. Daarom besloot ik loopbaanbegeleiding te proberen. Door middel van testen en gesprekken werden mijn sterktes, zwaktes en noden zeer duidelijk.

Het was grappig om te zien hoe die testen zo duidelijk weergaven wie ik was. Het opende mijn ogen. Ik heb een veel beter idee over wat ik wil in een job en wat ik moet vermijden. Bovendien denk ik dat ik door loopbaanbegeleiding veel sterker in mijn schoenen sta als dat eerste sollicitatiegesprek er weldra is.”

Lies, 26 jaar

“Aanvankelijk stond ik nogal sceptisch tegenover loopbaanbegeleiding. Kan het dat een buitenstaander een betere kijk heeft op welke richting ik uit wil dan ikzelf? Tijdens mijn tweede afspraak bij AanZet was het antwoord op die vraag plots eenduidig ja.

Alles wat mijn loopbaanbegeleider aanhaalde was zó herkenbaar. Maar ik zat zodanig vast in een bepaalde denkrichting dat ik twijfelde aan mezelf. Een buitenstaander een accurate analyse horen maken over wat je diep vanbinnen écht wil, is niet alleen deugddoend. Het maakt ook dat je zekerder in je schoenen staat. Ik raad loopbaanbegeleiding aan iedereen aan en wou dat ik het als student had gevolgd. Het had me heel wat tijd bespaard.”

Kostprijs

75 euro/uur

Je betaalt 75 euro per begeleidingsuur inclusief BTW. Een volledig traject duurt 4 uur, maar je bent uiteraard niet verplicht het hele pakket op te nemen.

Je betaalt voor de begeleiding 75 euro per gevolgd uur. Dit lijkt veel, maar bedenk even dat een verkeerde studiekeuze je al snel 1.500 euro tot 4.500 euro (als je op kot gaat) kost.