Loopbaanbegeleiding en het vinden van een job

Sollicitatiebegeleiding

1. Individuele aanpak

De individuele aanpak zorgt ervoor dat jouw cv en sollicitatiebrief met het juiste taalgebruik afgestemd zijn op de sector, het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert.

2. Arbeidsmarkt

De loopbaanbegeleiders geven met hun kennis van de arbeidsmarkt tips en adviezen over de sectoren en functies die bij jouw profiel passen.

3. Netwerken

Netwerken en kanalen die je kan aanspreken in je zoektocht naar een job worden onderzocht.

4. Sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek wordt grondig voorbereid. Je gaat zelfverzekerder en bijgevolg ook rustiger naar dit gesprek. Je kan veel beter benoemen wat je zoekt, wat je sterktes en zwaktes zijn.

5. Selectietesten

AanZet helpt je een overzicht te krijgen van de verschillende soorten selectietesten.

Een paar getuigenissen

Claus, 26 jaar

“Nog meer dan oriëntering, heeft AanZet mij een dosis lef bij sollicitatiegesprekken bijgebracht, terwijl onzekerheid mij vroeger parten speelde. Ook hebben een betere zelfkennis en gerichte bijsturingen in het sollicitatiegesprek ervoor gezorgd dat ik op enkele dagen tijd een job te pakken kon krijgen die helemaal overeenstemde met mijn profiel. Dat kan geen toeval zijn! Duizendmaal dank!”

Isabel, 30 jaar

“De job die ik u getoond heb, die heb ik! Ik kan het zelf nog altijd niet geloven … Zonder loopbaanbegeleiding had ik het niet aangedurfd om ervoor te gaan. Tijdens het sollicitatiegesprek heb ik argumenten uit de begeleiding kunnen gebruiken om aan te halen waarom de job echt bij mij past. Ik wil u nog heel erg bedanken. Dankzij de loopbaanbegeleiding heb ik het beeld dat ik had van mijn loopbaan en de verwachtingen die ik eraan stelde, helemaal kunnen bijstellen en meer inzicht gekregen.”