Loopbaancoach Fran Geudens over studiekeuzebegeleiding

Loopbaancoach Fran Geudens over studiekeuzebegeleiding

Ik ben zelf een theoretisch profiel dat in grote lijnen denkt. Maar ik ben een technische studie gaan volgen. Studeren heeft me bloed, zweet en tranen gekost omdat ik het moeilijk vond om details te verwerken. Niet slagen voor of worstelen met een studie is bepalend voor je zelfvertrouwen. Het is heel spijtig dat op jonge leeftijd het zelfvertrouwen een stevige knauw krijgt door een verkeerde keuze. Daarom raad ik elke jongere aan om studiekeuzebegeleiding te volgen.  Studiekeuzebegeleiding had mij kunnen helpen om een richting te kiezen die wel bij me paste en had me toen meer zelfvertrouwen gegeven.

De studiekeuzebegeleiding van AanZet gaat niet alleen over de juiste studiekeuze maken, maar ook over hoe je het gaat aanpakken. Motivatie alleen is niet genoeg. Je moet ook klaar zijn om verder te studeren. Ik start met een brede intake. Ik bekijk waar de interesses liggen, wat de jongere belangrijk vindt, of hij er rijp voor is en wat het studeerproces is. De manier waarop de jongere studeert, zegt iets over hoe hij de dingen aanpakt. Het is niet bepalend voor wat hij gaat kiezen. Maar hij kan wel een betere inschatting maken of iets realistisch is. Uiteindelijk gaat de student met een concreet plan naar buiten. Hij weet welke stappen hij moet zetten op korte termijn, maar ook naar waar hij naartoe moet werken op lange termijn.

GRATIS kennismaking bij loopbaanbegeleiding
Vraag uw GRATIS kennismaking NU aan!