Loopbaancoach Fran Geudens over 50-plussers en loopbaanbegeleiding

Loopbaancoach Fran Geudens over 50-plussers en loopbaanbegeleiding

50-plussers hebben heel veel te bieden aan de arbeidsmarkt. Ze bouwden heel wat competenties op in de loop der jaren en hebben vaak geen kleine kinderen meer. Het grote verschil met jonge mensen op de arbeidsmarkt is de arbeidsethos. Ze komen op tijd, zijn niet constant met hun gsm bezig en houden werk en privé veel liever en beter gescheiden. In deze arbeidsethos kunnen werkgevers zich nog steeds goed vinden. 50-plussers moeten zich hier bewust van zijn.

Wel wat 50-plussers blijven na de begeleiding bij dezelfde werkgever. Ze komen naar de loopbaanbegeleiding omdat ze het echt niet meer zien zitten op hun job. Maar dankzij de testen van AanZet krijgen ze een beter beeld van hun energiegevers. Ze kunnen die energiegevers dan bewust in hun job gaan opzoeken, bijvoorbeeld door een nieuw takenpakket. Maar evengoed kunnen ze die energiegevers opzoeken in hun vrije tijd. Een nieuwe hobby kan voor hernieuwde energie zorgen. Daardoor kunnen ze beter relativeren en vaak ook beter met hun werksituatie omgaan.

Zelfstandig worden?

Daarnaast heb ik heel wat 50-plussers de stap laten zetten naar een zelfstandigen statuut. Ze hebben in hun carrière heel veel competenties en kennis opgedaan. Maar ze willen niet meer voor een werkgever werken. Met de waarden en behoeftes die we tijdens de loopbaanbegeleiding in kaart brengen, kunnen ze op hun tempo voor zichzelf beginnen, met iets waar ze volledig achterstaan. Ze hebben meestal geen jonge kinderen meer. Daardoor kunnen ze voor de eerste keer in hun leven echt voor zichzelf kiezen. Uiteraard is dit spannend en niet iedereen gegeven. Maar soms moet je gewoon de stap zetten. De begeleiding kan helpen om alles eens goed op een rij te zetten: qua prioriteiten, netwerk opbouwen, waarden en behoeftes concreet maken.

Een gezonde werk en privé balans

Wat me opvalt tijdens de coaching is dat er een groot verschil is tussen 50-plussers die de laatste 20 jaar voorrang gaven aan hun job en hun sociaal netwerk verwaarloosden en mensen die ruimte maakten voor familie, vrienden en hobby’s. 50-plussers die hun netwerk verwaarloosden, hebben veel meer moeite om hun netwerk opnieuw op te bouwen en vrije tijd vorm te geven, zeker als zij in een burn-out belanden. Het is belangrijk om een gezond evenwicht te bewaren tussen werk en privé zodat je steeds op je netwerk kan terugvallen.

GRATIS kennismaking bij loopbaanbegeleiding
Vraag uw GRATIS kennismaking NU aan!