Loopbaancoach Annick Van Beylen over combinatie werk-privé

Loopbaancoach Annick Van Beylen over combinatie werk-privé

80% van mijn klanten ervaart heel veel druk. Niet alleen op het werk, maar ook in hun privé. Mensen die over hun grenzen laten gaan, hebben er niet alleen op het werk last van, maar ook in hun privé.  En het komt er op aan om die combinatie werk-privé beter op elkaar af te stemmen. Dit geeft dan rust, zowel thuis als op het werk.

Heel veel jonge mama’s worstelen met de werk-privé balans. Hun leven is hard veranderd tegenover 10 jaar geleden. Ze hebben een gezin. De zorg komt nog heel vaak bij vrouwen terecht, ook al zijn er veel mannen die daar bij helpen. Jonge moeders hebben sneller het idee dat ze alles moeten doen, weten en regelen. Hun ouders deden het zo namelijk ook. Maar tijden veranderen. En dat geeft druk. Ze kunnen niet meer op dezelfde manier in het werk staan. Ook ouders waarvan de kinderen het nest hebben verlaten, worstelen hiermee. Er is financieel en in het hoofd ruimte vrijgekomen om na te denken over wat ze doen en wat ze nu echt willen.

Een gouden regel die ik zelf heb: geef eerst jezelf zuurstof, voor je anderen zuurstof geeft. Zelfzorg is het allerbelangrijkste. Als je dat weet, volgt de rest vanzelf. Daarom is loopbaanbegeleiding volgen zo interessant. Je leert jezelf beter kennen. En als je jezelf beter kent, hou je meer rekening met jezelf. Veel klanten moeten dit leren zodat ze werk en privé beter op elkaar kunnen afstemmen.