Coaching bij AanZet tijdens corona

Coaching bij AanZet tijdens corona

Contacteer ons voor een gratis en vrijblijvend infogesprek.

Zolang de overheid adviseert om face-to-face contacten te vermijden door het Covid-19 virus werkt AanZet voor loopbaanbegeleiding en studiekeuzebegeleiding met videochat. De coaches bouwden hier ondertussen al heel wat ervaring in op en klanten zijn zeer tevreden over het verloop van deze online gesprekken.


Hoe verloopt deze e-coaching?
Videochat kan via Google hangouts, Skype, Whatsapp, Zoom,… Voor een aantal van deze applicaties hoef je als klant zelf niets te installeren op je computer. Bij Zoom, Google hangouts en Skype kan de coach een link bezorgen. Wanneer je op deze link klikt, komt je in de videochat terecht. De opdrachten bespreek en verwerk je met de coach via een gedeeld scherm en krijg je nadien van de coach doorgestuurd.

Als je recht hebt op VDAB loopbaancheques (minstens 7 jaar werkervaring), kan je deze sessies betalen met VDAB loopbaancheques. Je betaalt dan maar € 11,50 per uur voor 7 uur loopbaanbegeleiding. Heb je minder dan 7 jaar werkervaring? Ook dan helpen je we je graag verder met 1 van onze trajecten op maat.

Contacteer ons voor een gratis en vrijblijvend infogesprek.

Voor wie?

Voor werkenden

Je werkt in loondienst of als zelfstandige en je hebt minstens 84 maanden of 7 jaar gewerkt.

Plaats tewerkstelling

Je werkt in Vlaanderen of Brussel.

Geen loopbaanbegeleiding gekregen

Je hebt de afgelopen zes jaar geen gesubsidieerde loopbaanbegeleiding gekregen.

Wat?

Recht op 7 uur

Je hebt recht op 7 uur loopbaanbegeleiding om de zes jaar.
Voor een totaaltraject betaal je 80 euro.

Loopbaancheque aanvragen

De aanvraag van een loopbaancheque loopt via de website van de VDAB of je kan VDAB bellen op het gratis nummer 0800 30 700.

Traject

1. De kennismaking

Je maakt kennis met de loopbaancoach die uitlegt hoe we te werk gaan. Tijdens dit gesprek kan je al terecht met allerlei vragen. Dit gesprek is gratis. Vraag hier een gesprek aan.

2. De intake

In een volgende sessie peilen we dieper naar de aanzet tot loopbaanbegeleiding. Wat verwacht je van ons? Welke vragen wil je beantwoord zien? Wat zijn je behoeften ten aanzien van je job?
Dit leidt tot een aantal opdrachten, zoals het invullen van persoonlijkheidstesten, het schrijven van een cv, het opzoeken van mogelijke opleidingen …

3. Het verdiepend gesprek

De persoonlijke opdrachten uit de intake worden besproken, verwerkt en eventueel uitgebreid. Zo ontstaat er gaandeweg een duidelijk profiel dat aangeeft wie je bent, wat je wil en hoe het verder moet.

4. Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Je loopbaanbegeleider vat het resultaat van alle sessies samen in een volledig “werkpersoonlijkheidsprofiel”, dat al je sterktes en zwaktes bevat. Samen met je behoeften en waarden komt er zo een persoonlijk ontwikkelingsplan tot stand, dat een concrete leidraad biedt voor je verdere loopbaan.

Klachten ivm loopbaanbegeleiding kunnen gemeld worden via de website van de VDAB-klachtenformulier of via de servicelijn van VDAB 0800/30.700