De week van coach Rita

De week van coach Rita

De week start met twee loopbaancoaching sessies. De eerste klant, een leerkracht, wil nog graag de praktische voordelen van het onderwijs, maar wil niet mee in de mallemolen van het nieuwe leerplan. Iets wat zeker herkenbaar voor me is. Ik stond zelf 20 jaar voor de klas. Mijn tweede klant, een zelfstandige, wil graag opnieuw in loondienst werken omdat dit meer financiële zekerheid geeft. Samen bespreken we de resultaten van de beroepenzoeker om te kijken welke job bij hem past.

Ik verdiep me vandaag ook in de geheimen van Word en Acces, samen met een professional. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van een dansschool: DanceReactionVZW. Daar steek ik met plezier wat tijd in. Uit ervaring weet ik dat je door het bijhouden van de administratie het overzicht bewaart. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle choreografen en 250 deelnemers.

Een dagje voor mezelf

Met vriendinnen verken ik Mechelen. ’s Avonds ga ik met Tsaar en Bailey, onze 2 Duitse Herders, naar de hondentrimmer. Ze ruiken allebei heerlijk. De vraag is alleen of zij er ook zo over denken. Oh ja, nog een fijn telefoontje gekregen. Een vroegere klant heeft werk gevonden.

Veel gesprekken

Mijn werkdag start met een CV-coaching. Een CV en motivatiebrief schrijven is niet evident. Al zeker niet als het jaren geleden is. Ik help de klant om de essentie weer te geven en begeleid hem bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek. Verder nog twee loopbaansessies die ik niet snel zal vergeten. Samen met een klant met creatief ondernemerstalent stel ik een 5-jarenplan op. Met een andere klant bepaal ik haar waarden en behoeften op werkvlak. Na enkele uren loopbaanbegeleiding boekte ze schitterende resultaten: een hogere functie en daaraan gekoppeld een loonsverhoging.

Een impulsieve beslissing

Coaches van over de hele wereld delen hun expertise online. Ik sta steevast paraat voor hun live coaching demo’s of presentaties. Het kriebelt. Ik wil méér. Ik wil beter voor de camera leren spreken en schrijf me in voor een cursus om te leren acteren voor de lens. Best wel spannend, wat wel vaker gebeurt bij een impulsieve beslissing. Maar ik heb er nog nooit spijt van gehad, want mijn avontuurlijke IK houdt wel van uitdaging en vernieuwing. Verder heb ik vandaag verder gewerkt aan de voorbereiding van de dansvoorstellingen van DanceReactionVZW die over 6 weken plaatsvinden.

Loopbaansessies lopen niet altijd zoals gepland en zijn zeer divers

Met een klant ga ik de resultaten van haar persoonlijkheidstest bespreken. Maar een ruzie met haar kinderen die ochtend komt ter sprake. We gaan hiermee aan de slag en komen tot de conclusie dat ze meer behoefte heeft aan rust en alleen zijn. Daarnaast gaat ze verbindende communicatie toepassen in de opvoeding van haar kinderen.

Aan de hand van de resultaten van de beroepenzoeker ontdekt mijn volgende klant dat zijn hoogste score, de creatieve IK, totaal ontbreekt in de huidige job. De laatste klant help ik bij de voorbereiding van een moeilijke mail naar haar Raad van Bestuur.

Waarom ik coaching zo heerlijk vind? Mensen opnieuw in beweging brengen is zo’n fijn gevoel.

De pagina van coach Rita:
https://aanzet-coaching.be/coach-rita-termote-loopbaanbegeleiding-de-pinte-gent-mechelen/