De week van coach Annick

De week van coach Annick

Energie voor 10 na een ochtendloopje

De dag start met een ochtendloopje. Zalig! Energie voor 10 de rest van de dag (en hopelijk ook voor de rest van de week). Mijn plusdochter van 14 is ziek, dus ik bereid me voor op een dagje pendelen tussen de praktijk en de keuken. Als het me lukt, want ik heb een drukke dag in het verschiet.

Ik heb een kennismakingsgesprek met een klant die moet leren omgaan met perfectionisme binnen haar job. We komen overeen dat ze een traject werkbaar werk gaat starten. Een andere klant herstelt van een burn-out en zoekt mentale rust en meer zelfvertrouwen om terug het werk te hervatten. En er volgt nog een verdiepingsgesprek met een klant die terug gaat studeren. We bekijken samen de mogelijkheden. Het is fijn om het vertrouwen te krijgen van klanten om samen een weg te bewandelen naar meer voldoening en meer zelfvertrouwen.

De namiddag sluit ik af met twee skypegesprekken in het kader van mijn persoonlijke groei en de opvolging van mijn dossiers bij Plusouderconsulenten. (coaching samengestelde gezinnen)

De twee andere kinderen (dochter van 4 en plusdochter van 11) haal ik nadien op van de opvang. Na het eten en wat quality time met de kids start de avondshift: twee gesprekken. Het eerste is een afsluitend gesprek. De dame stapt met een hoop inzichten, zelfkennis en zelfvertrouwen buiten.  De andere worstelt erg met werk en gezin na persoonlijke problemen en heeft tijd nodig om stappen te zetten. We nemen onze tijd en doen het samen, stap voor stap.

Een goede planning is essentieel

Met een ochtendhumeur op zak ploeter ik de ochtend door. Alle kids weer naar school…

In de voormiddag werk ik de administratie bij. Het is een welkome afwisseling naast de vele gesprekken die elke dag gepland staan. Ik heb het af en toe nodig om op mezelf te zijn om de batterijen terug op te laden. Na de middag werk ik in de Prikkel, een multidisciplinaire praktijk in Geel. Er staat opnieuw loopbaanbegeleiding op de agenda. Doordat ik binnenkort een ganse week in opleiding zit, heb ik vrij veel gesprekken deze en komende week en is een goede planning essentieel.

’s Avonds zitten we voor de laatste keer deze week met vijf aan de eettafel. Morgen gaan de plusdochters naar de mama. Eén of drie kinderen maakt een enorm verschil, niet alleen qua drukte maar ook qua ruimte in mijn hoofd.  Ik heb nog een ACT-gesprek (Acceptance and Commitment Therapy). ACT is écht mijn ding. Het leert je beter omgaan met tegenslagen in het leven. We werken met metaforen en ervaringsgerichte oefeningen en gaan samen op pad naar meer psychologische flexibiliteit. Tijdens de sessie merk ik dat de dame echt ‘pakt’ wat we doen en groeit. Een fijne afsluiter van een geslaagde dag.

 

Een uitdagende begeleiding

Deze voormiddag staat er opnieuw loopbaanbegeleiding op het programma: een intake met een dame die ik niet afgeremd krijg. Ze overweldigt me met haar verhaal en de snelheid waarmee ze alles brengt en ik worstel zelf. Ik merk het op en hou haar en mezelf een spreekwoordelijke spiegel voor. Na een half uurtje lijkt het rustiger te gaan. Dit gaat geen makkelijk traject worden, maar ik neem me alvast voor om een collega op te bellen van de week om te bekijken hoe ik dit het beste aanpak zonder mezelf te laten meeslepen. De overige klanten verlopen zoals verwacht. Er komt een lach en een traan aan te pas. En dat is helemaal goed zoals het is.

De namiddag staat volledig in het teken van de kinderen: pannenkoeken, huiswerk, knutselwerkje, koekjes bakken. We sluiten de dag af met ons wekelijks bezoekje aan mijn pa die sinds enkele maanden van maandag tot vrijdag in het dienstencentrum verblijft.  Het doet deugd om te zien dat hij daar gelukkig is.

Een gevarieerde dag

Vandaag doen we ACT, loopbaanbegeleiding en staat er een sessie met een stief(plus)moeder gepland. Een klant belt ziek af.  Geen probleem. Een bezoekje aan mijn lieve ex-collega’s dat ik al zo lang wil doen, kan nu doorgaan.

De ACT-sessie verloopt goed. Er komen enkele zaken boven waar ze mee aan de slag kan. Met een andere klant loopbaanbegeleiding bespreek ik een belangrijke test. Ze wil na tien jaar terug gaan studeren. We bekijken waar haar energiegevers en energievreters zitten. Dit geeft een duidelijke kijk op wat ze nodig heeft in een job, maar ook in een opleiding. Het is een duidelijke match met de opleiding die ze wil gaan volgen. Ze wordt bevestigd in haar zelfkennis en zelfvertrouwen en is klaar om een stap te zetten.

De namiddag is gevuld met een plusmoedersessie. Dit zijn heel intensieve gesprekken waar gevoeligheden op tafel komen waar klanten nog met niemand over gesproken hebben. Ze horen niet altijd wat ze willen horen, maar krijgen wel mee wat ze nodig hebben om verder te kunnen groeien.

Vandaag alleen administratie

Op vrijdag staan er geen klanten op de agenda. Dossiers afwerken, verslagen schrijven, facturatie, betalingen, de afgelopen week afronden en de komende week voorbereiden.

Wauw, ik sta versteld van mijn klanten deze week, elke week, keer op keer.  Er is zoveel moed en bereidheid om in de spiegel te kijken. Top!

Fijn dat je mijn week mee bent ingedoken.
Tot ziens! Annick