Coaches overzicht

Coach Rita Termote

Locatie

Bornem, Gent en Mechelen
Bekijk ligging kantoor

Contacteer Rita

Wie is Rita Termote

In 1983 startte ik mijn eigen zaak op: DanceReaction. Overdag gaf ik les in het lager onderwijs. ‘s Avonds beleefde ik mijn passie; namelijk mensen fysiek in beweging zetten.

Na 20 jaar hield ik het onderwijs voor bekeken en stapte ik in de bedrijfswereld. Ik werkte als trainer softskills, communicatie en leiderschap. Hier coachte ik mensen in psychosociale welzijn op het werk. Dagelijks ontmoette ik medewerkers en leidinggevenden met veel stress die een luisterend oor en een duwtje in de rug konden gebruiken. Jammer genoeg reikte mijn mandaat niet ver genoeg om aan ieders noden tegemoet te komen.

Het opzetten van een individuele coaching-praktijk was een logisch gevolg. Na een aantal extra opleidingen, startte ik in 2010 als professionele business coach. Samen met de klanten ging ik op zoek naar hun drijfveren en werkpunten. Ik leerde hen zichzelf te helpen. Na de sessies ervoeren klanten meer rust en focus in hun leven.

In 2014 was ik weer klaar om een nieuwe weg in te slaan. Ik was 55 jaar, kon van alles wat, maar was nergens echt expert in. Na zes maanden solliciteren, ook op verkeerde functies, paste het besluit om loopbaancoach te worden perfect bij mij en mijn carrière.

Toen leerde ik Ann Vogels kennen. Tijdens mijn opleiding/stage als loopbaanbegeleider bij Ann ontdekte ik een warme persoonlijkheid met een ongeëvenaarde ervaring en kennis van zaken. Ik hou van werken op een eerlijke en gestructureerde manier. Die vond ik terug in de filosofie en methode van AanZet en van Ann. Voor mij geen grootschaligheid, maar diepgang en warmte, waardoor iemand kan openbloeien en groeien, met respect en integriteit.

Tussen 2016 en 2020 school ik me bij in de expertise van professionele businesscoach, loopbaanbegeleider en studiekeuzebegeleider. Niettegenstaande mijn interesse in social media besluit ik na de opleiding ‘Digitale Marketing’ wijselijk dat ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ beter bij mij past. Ik schrijf CV’s op alle niveau’s voor outplacement kandidaten van Randstad Risesmart

Internationaal help ik enthousiaste en succesvolle zaakvoerders, ondernemers en leidinggevenden die laatste 10% leiderschapscapaciteiten te optimaliseren.

In 2020, tijdens de lockdown herwerk ik mijn persoonlijke website Coaching Solutions Online, maar niet voordat ik een wereldwijd coaching platform Coaching Through Covid gelanceerd heb, waar meer dan 200 internationale coaches gratis sessies aanbieden voor onze helden uit de covid-19-frontline.

Quotes:

“Perfectie is een illusie” en dit levert mij een grote dosis gemoedsrust op.

“Gooi het kind niet weg met het badwater” …. Geeft mijn klanten gemoedsrust en vertrouwen in eigen expertise.

Sterke kanten

Mensen in beweging zetten: mentaal, emotioneel en fysiek
Contactvaardig, zorgzaam en positief
Persoonlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen
No-nonsens aanpak
Out-of-the box denken? Nee, ik neem vaak een andere box

Opleiding

2020: Senior Business Coaching Opleidingen WBECS
2019: Semininarie Oplossingsgericht Coachen, 2019 met de experten in Oplossingsgericht Werken, Peter Szabo , Ferry Zandvliet, Chris Van Dam, Luc Swinnen en Fanny Matheusen.
2019: Wekelijkse coaching Webinars WBECS
2018: Certificaat Oplossingsgerichte Coaching in Management en Teams (Amsterdam) – Louis Cauffman SOL TEAM.
2018: Digitale Marketing HoGent, 100 uren
2018: WBECS coaching and neuroscience
2017: Attest ervaringsbewijs arbeidsconsulent
2015: Opleiding en Stage loopbaanbegeleider
2013: Zelfontwikkelingsgericht Coachen, Het ontwikkelingsinstituut, Rudy Vandamme
2013: Voice Dialogue Facilitator 1, 2, 3, bij Voice Dialogue Instituut, Tienen
2013: Speels Coachen, BEER, Lex Mulders, Amsterdam
2011: Trainen van Teams en Groepsdynamica, Het Balkon, Vasse
2005: NLP Master Practitioner, Paul Liekens, Gent
1999: NLP Practitioner, Joost Van Hove, Gent
1979: Bachelor Onderwijzeres, Gent

Een paar getuigenissen van klanten van coach Rita Termote

Tinne, 18 jaar, student

“Ik ben gestart met de opleiding intercultureel medewerker. Het is helemaal mijn ding. Doordat het zo praktisch is, is het gemakkelijker om dingen op te nemen. Ik leer zoveel bij. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk op evenementen en werk ik als jobstudent. Zo kan ik de kosten van de studie drukken. Bedankt voor de steun. De begeleiding was echt super!”

Dominica

“Bij het eerste telefonische contact werd ik reeds gerustgesteld door Rita’s vriendelijke stem. En ook elk later contact was vriendelijk en geruststellend. Als ik het wat moeilijk had, bracht Rita me op een subtiele manier op een ander positief spoor. Bedankt hiervoor! Ik begin mij terug wat sterker te voelen en ga de tips die ik meekreeg zeker gebruiken.”

Mathias

“Rita is een zeer aangenaam persoon met een goed aanvoelen en luistervermogen.”

Kelly

“Loopbaancoach Rita weet waarover ze spreekt. Ze heeft duidelijk veel ervaring. Rita kan zich gemakkelijk verplaatsen in mijn leefwereld en gebruikt goede methodieken. Ze hielp mij zeer concreet verder.”

Katrien

Ik heb met heel veel plezier en met resultaat loopbaanbegeleiding gevolgd bij AanZet. Ik won mijn verloren zelfvertrouwen terug en heb enorm veel goesting in de volgende stap. Duizend keer dank voor jouw professionaliteit, hulp en enthousiasme Rita!

Visie coach Rita Termote

Waarom loopbaanbegeleiding op een latere leeftijd ook interessant kan zijn? Rita, een van onze coaches, bespreekt het graag even.

Coach Rita Termote over loopbaanbegeleiding bij burn-out

Als loopbaanbegeleider analyseer je niet hoe iemand in een burn-out is geraakt. Dat doet een psychotherapeut. Ik focus op de toekomst en ga voorruit met de klant. Samen ontdekken we zijn wensen. Hoe kan hij in de toekomst zijn werksituatie hierop aanpassen en welke krachtbronnen kunnen hem daarbij ondersteunen. Daarmee kunnen we dan concreet aan de slag gaan.

Een tip die ik vaak aan klanten met een burn-out geef, is om te noteren welke emoties en gewaarwordingen ze hebben bij positieve ervaringen. Het is geen huiswerk, maar wel een vrijblijvende uitnodiging om dit voor zichzelf te doen en de focus te leggen op de positieve dingen in hun leven.