Coaches overzicht

Coach Inès Vonckx

Coach Inès Vonckx

Locatie

Regio: Mechelen, Lier, Herentals en Aarschot

Bekijk ligging kantoor

Contacteer Inès

Wie is Inès Vonckx

Al bijna mijn hele loopbaan ben ik bezig met het coachen van mensen. Ik werkte als leerkracht, uitzendconsulente, verantwoordelijke PWA en coördinator in een centrum voor dienstencheques. De laatste negen jaar was ik jobcoach voor werkzoekenden bij de VDAB.

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, maar binnen hetzelfde boeiende domein: het begeleiden van werknemers die met vragen zitten over hun loopbaan.

Naast loopbaanbegeleiding, coach ik ook een team consulenten in de directe verkoop. De combinatie van deze twee jobs brengt mij in balans.

Loopbaanbegeleiding bij AanZet en Ann Vogels is een bewuste keuze. De aanpak die AanZet hanteert, namelijk coaching op maat van de klant met concrete tips en no nonsense, spreken mij enorm aan. Verder sta ik achter de directe en persoonlijke aanpak van Ann.

Sterke kanten

Inspireren, ondersteunen en motiveren waardoor je meer zelfverzekerd je loopbaan in handen kan nemen.

Opleiding

2015: Opleiding en stage loopbaanbegeleider
Diverse opleidingen bij werkgevers waarin mijn coachingvaardigheden en arbeidsmarktkennis werden ontwikkeld
1989: Diploma regent Engels, Duits en geschiedenis

Een paar getuigenissen van klanten van coach Inès Vonck

Patricia

“Inès heeft een heel professionele en persoonlijke aanpak. Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak waardoor ik openlijk kon spreken. Tijdens de gesprekken met Inès en het ontleden van de testen, kwam ik tot de vaststelling dat ik een foute job deed. Een pasklaar antwoord heb ik nog niet. Maar dit gaan we samen bekijken met een tweede loopbaancheque. Ik ben klaar voor een nieuwe wending in mijn loopbaan. Alleen had ik deze stap niet durven zetten. Voor mij was de loopbaanbegeleiding een aanrader.”

Wouter

“In de loopbaanbegeleiding kwam vooral aan bod wie ik ben in een bedrijf. De begeleiding heeft mijn manier van denken verruimd. Ik dank Inès voor haar objectieve insteek. Toen ik dacht klaar te zijn, zette zij mij op een subtiele manier aan om verder te zoeken. Nu werk ik aan een gedetailleerd plan om mijn eigen toekomst waar te maken. Ik raad iedereen aan om loopbaanbegeleiding te volgen omdat het helpt.”

Ilka

“Reeds voor de begeleiding was ik op zoek naar een nieuwe job. Ik wilde weten welke job bij me past. Daarom besloot ik loopbaanbegeleiding te volgen. De begeleiding bevestigde dat ik niet op mijn plaats zit in mijn huidige job en gaf me inzicht welke soort jobs bij me passen. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Inès is een aangename coach die een goed inzicht heeft in mensen en situaties. De begeleiding was prima.”

Heidi

“Het contact met Inès verliep vlot. Ze was steeds hulpvaardig en gaf op een vertrouwelijke manier veel informatie. Op 4 uur krijg je heel veel informatie. Maar om zaken concreet uit te werken, heb je een tweede loopbaancheque nodig. Ik raad iedereen aan om loopbaanbegeleiding te volgen omdat het een persoonlijke verrijking is, je een duidelijker beeld krijgt van je profiel en het een positieve bevestiging van je kwaliteiten en competenties is.”

Visie coach Inès

Waarom loopbaanbegeleiding er is voor alle doelgroepen!

Coach Inès Vonckx over combinatie werk- privé

Hoe je de combinatie werk-privé invult, is voor iedereen anders. Het hangt af van verschillende factoren: je gezinssituatie, je functie, de bedrijfscultuur, je gezondheid… en kan ook wijzigen als één van die factoren verandert. Bijvoorbeeld als je geen kinderen hebt, kan je makkelijker ’s avonds later doorwerken.

Die balans werk-privé is een gevoelskwestie. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je voor jezelf een duidelijke grens aangeeft en hierover helder communiceert met je werkgever. Communiceren is durven nee zeggen. Veel van mijn klanten vinden het moeilijk om nee te zeggen. Ik raad hen aan om een cursus assertiviteit te volgen zodat ze nadien beter hun grenzen kunnen aangeven. Als je steeds maar ja zegt, daalt je gevoel van eigenwaarde en is de kans groter dat er thuis wrijving ontstaat. Laat het niet escaleren. Het draait uiteindelijk om je eigen gezondheid. Zorg voor jezelf.