Coaches overzicht

Coach Bart Maes

Coach Bart Maes

Locatie

Lier, Mortsel en Merksem
Bekijk ligging kantoor

Contacteer Bart

Wie is Bart Maes

Ik heb de kracht van loopbaanbegeleiding aan den lijve ondervonden. Na een carrière van 30 jaar, waarin ik me vooral ten dienste heb gesteld van een beter leefmilieu en de biologische landbouw, ben ik uit mijn eigen bedrijf gestapt. Ik wilde iets anders. Na een paar jaar vrijwilligerswerk, studies aan de universiteit en 2 staptochten naar Santiago de Compostela, wist ik nog steeds niet waar mijn missie lag. Een loopbaanbegeleidingstraject heeft mij toen geholpen mijn missie te ontdekken: mensen bijstaan in hun persoonlijke ontwikkeling en in het bijzonder in meer tevredenheid in hun job.

Mensen aanwerven, aanvoelen, begeleiden en coachen is altijd de hoofdmoot geweest in mijn loopbaan als zaakvoerder van een onstuimig gegroeide KMO. Een persoonlijk ontwikkelingstraject (mindfulness, yoga, emotioneel lichaamswerk …) heeft mij veranderd en doen inzien dat ik niet enkel met mensen, maar ook vóór mensen wou werken. Daarom stel ik mijn brede ervaring nu ten dienste van mensen in hun werksituatie. De aanpak van AanZet spreekt me daarbij enorm aan: kwaliteit staat voorop. Het loopbaantraject verloopt helder, rechttoe-rechtaan, concreet en doelgericht en daar hou ik van.

Sterke kanten

Geboeid door mensen
Geloof in de eigen kracht van mensen
Empathisch
Luistervaardig
Sterk in brainstormen
Dynamisch
Doel- en resultaatgericht

Opleiding

2016: Start Root-opleiding Coaching Square
2016: Opleiding en stage loopbaanbegeleider bij AanZet
2015: Getuigschrift diverse vakken Universiteit Antwerpen: geschiedenis, filosofie, levensbeschouwing, sociale wetenschappen
2014: Training in communicatie vanuit het hart (Luisterhuis De Open Deur)
1984: Diploma pedagogische bekwaamheid (D-cursus)
1981: Bio-ingenieur optie scheikunde en landbouwindustrieën

Een paar getuigenissen van klanten van coach Bart Maes

Robin

“Ik heb een klaardere kijk op wie ik (niet) ben. Waardevol. Ik blijf met vragen zitten, maar ze zijn nu veel concreter en gerichter. Ik apprecieer bij Bart de grondigheid en bereidheid om te blijven graven. Hij heeft goede inzichten en mensenkennis. Hij doet er ook alles aan om eigen mening en oordeel weg te cijferen en stuurt zichzelf ook bij. Kortom een uitstekende coach.”

NVR

Ik volgde eerder al loopbaanbegeleiding, maar haalde hier weinig uit. Bij Bart had ik echt het gevoel van inleving en empathie. De testen pasten bij mijn hulpvraag en de manier waarop deze verwerkt werden, was zeer professioneel. Ik heb veel nieuwe inzichten: zowel op vlak van zelfkennis, als op vlak van toekomstkansen. Bart hielp me echt verder en daarvoor ben ik hem zeer dankbaar.

Tom

“Dankzij de deskundige begeleiding van Bart heb ik mezelf opnieuw ontdekt. Ik weet nu wat mijn normen en waarden zijn en ken mijn sterke en zwakke punten. De begeleiding is persoonlijk en op maat in een warme, respectvolle omgeving.”

Petra

“Het kennismakingsgesprek voelde zeer goed aan. Daarom stemde ik onmiddellijk in voor loopbaanbegeleiding. Ik wil Bart ongelooflijk bedanken voor de begeleiding, de directe communicatie, de luisterbereidheid en vooral voor de menselijkheid. Ik kan iedereen die, om welke reden dan ook, slecht in zijn vel zit op zijn werk loopbaanbegeleiding aanraden. Dankzij Bart kreeg ik een juist zelfbeeld en krikte ik mijn zelfvertrouwen op. Iedereen verdient dat.”

Jef

“Ik ben niet alleen enthousiast over de methodiek van AanZet; ik ben ook heel erg enthousiast over Bart zelf. Hij is zeer helder en kan erg snel plausibele verbanden leggen. Bart is een zeer bekwame loopbaancoach. Ik heb nu een beter inzicht op wat ik (niet) graag doe en wat ik (minder) goed kan. Voordien had ik daar wel een bepaald gevoel over, maar dat was nogal grijs en vaag. Dankzij de loopbaanbegeleiding is het voor mij veel duidelijker wat ik wil.”

IDJ

“Het begeleidingstraject met Bart had een positieve invloed op mijn zelfvertrouwen. Omdat ik de laatste jaren in de ‘verkeerde’ job zat,  dacht ik dat ik nergens goed in was. Het toffe is dat vooral mijn kwaliteiten in de verf werden gezet tijdens de sessies.  Ik raad iedereen die twijfelt of ze wel op de juiste plek zitten aan om loopbaanbegeleiding te volgen. Achteraf wordt er veel duidelijk en  je krijgt op je vragen een eerlijk antwoord.”

LVA

“De loopbaanbegeleiding overtrof mijn verwachtingen. Bart heeft een heel professionele aanpak. Dankzij de begeleiding heb ik meer zelfkennis en en durf ik de volgende stap te zetten in mijn loopbaan.”

Visie coach Bart

Waarom loopbaanbegeleiding op een latere leeftijd ook interessant kan zijn? Bart, een van onze coaches, bespreekt het graag even.

Coach Bart over loopbaanbegeleiding voor alle doelgroepen

AanZet sluit niemand uit. Elke persoon heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen context. Elke begeleiding is anders en op maat van de vragen die een klant heeft. Ik doe extra dingen afhankelijk van wat ik aanvoel wat nodig is. En de methodiek pas ik aan de persoon aan die voor me zit. Zo gebruik ik een andere methodiek bij laaggeschoolden. En die werkt. Uit de standaard testen kwamen soms bizarre resultaten. Met de aangepaste methodiek voor laaggeschoolden komt er een duidelijk beeld uit de testen.